Cosulete diplomate

de maria_claudia in Dulciuri, 7 Mar 2011 | 5697 vizualizari

 

Le-am dat aceasta denumire ptr ca umplutura este cea de la tortul diplomat.UN desrt gustos si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 5 portocate,
  • 2 oua,
  • 4 linguri zahar.
  • 200ml lapte.
  • vanilie.
  • 1 plic gelatina,
  • 250 ml smantana lichida,
  • 4 linguri zahar.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete diplomate:

portocalele spalate,se taie in forma de cosulete si se scobesc cu ajutorul unui cuttit cu varful rotund. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece. Ouale cu zaharul si laptele se pun pe fiert la foc mic amestecand continu pana se ingroasa, dam de pe foc si punem gelatina  amestecand pana se dizolva.

Mixam smantana cu zaharul pana obtinem frisca  din care oprim 2-3 liguri ptr decor.Cand crema s-a racit punem miezul de la portocale taiat cubulete,vanilia si frisca amestecand usor.Umplem cosuletelesi le punem la frigider ptr 2-3 ore dupa care le ornam cu frisca ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete diplomate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscotti cu alune si ciocolata